Det förekommer cookies på mathilda.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på mathilda.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Avkoppling, H&M hållbarhetsarbete och ett vackert Åhus

15:36 | april 24, 2020

Fredag mina vänner men dagarna är för mig samma dagar nu, alla dagar flyter samman mer eller mindre. Jag kämpar med att komma in i rutin men får inte riktigt till det, istället jobbar jag dygnet runt och stannar inte upp eller får ett avslut som man fick innan denna period. Jobba hemma leder lätt till att man blir sittande för länge utan paus eller så gör man ingenting. Märklig tid men samma för alla, försöker att byta miljö lite från dag till dag för att få lite ombyte. Jag är evigt tacksam för mitt andra hem Kampsportlabbet i dessa tider, träffa lite folk och vänner ett par dagar i veckan och att börja dagen med ett träningspass gör det ändå lite lättare och piggar upp. Imorse började jag dock min morgon med healing massage hos Amelie på Stockholm Pilates Center, en lugn och fin start på morgonen. Amelie gick igenom hela kroppen och healingen tog ca 60 min, kom ner i ordentligt djup avkoppling och var nästan lite yrvaken när vi var klara. Fokuset idag låg i största del i magen, högra axel och i huvudet men min bindväv är ordentligt spänd i hela kroppen. I början tänkte jag att det skulle gå snabbt att mjuka upp min kropp men inser att år av inre stress tar betydligt längre tid att lösa upp än så. För vissa är det lätt att slappna av i kroppen under massage eller en avkopplade stund men för mig tar det långt tid innan jag slappnar av och oftast så kommer inte hela kroppen ner i total avslappning. Men vi har kommit en bra bit på vägen och det är stor skillnad på min kropp idag om man tittar tillbaka ett år när Kampsportslabbet började hjälpa mig med hur jag skulle träna, återhämta mig och mjuka upp min kropp. Inte bara fysiskt utan även mentalt och jag hanterar min ptsd betydligt bättre.

Sitter på Sturebadet och jobbar, var ett tag sen jag var här. Lugnt och tyst i vanlig ordning men mindre folk såklart. Kanske här man ska spendera fredag kvällen, spa och avkoppling kan vara precis det jag behöver efter dessa hektiska veckor. Fick precis ett gäng fantastiska bilder från Alia som vi tog förra veckan hemma i Åhus. Blir nästan lite rörd när jag tänker tillbaka på hur vi hjälper varandra i vått och torrt. Som ni vet så har Alia hjälpt mig att ta fram all design till många av mina projekt och initiativ och kan inte tacka nog. Hon är fantastisk, både som vän, kreatör och AD. Så äntligen fick jag hjälpa henne en eftermiddag i Åhus när hon behövde hjälp med ett par bilder till H&M hemsida och sociala kanaler till en artikel om deras hållbarhetsarbete. Kändes så fint att få vara en del av detta arbete, inte bara för att kunna hjälpa en vän utan för att det var en artikel om H&M hållbarhetsarbete. Ni som följt mig länge vet att hållbarhet är något jag engagerar mig i och inte minst i hållbart mode.

Vill ni läsa artikeln och komma till H&M hemsida som även den Alia gjord, fotograf och AD – inte illa jobbat Alia! Jag är så stolt över dig! Här kommer ni till hemsidan och artikeln – H&M

Dagen vi fotade var något speciell, Alia ringde på förmiddagen och frågade om jag kunde komma bort till henne och sen gå ner till stranden för att ta ett par bilder. Solen sken på ena sidan av Åhus och regnade på andra, det var ett riktigt aprilväder denna dagen. Enkelheten, naturen och hjälpsamhet var nog det som gjorde dagen lite speciell och att haglet föll ner på oss samtidigt som solen var påväg ner. Det behöver inte alltid vara den mest uppstyrda photoshoot för att få till vackra bilder som ska spridas världen över. Det var det vackra med denna dagen, enkelt, simpelt och naturen gjorde hela jobbet och en duktig fotograf såklart. Ingen dyr model behövdes utan en vän ställde upp, vi gick 5 min från huset och Åhus natur och havet var lika vackert som vanligt. Speciellt i dessa tiden då man inte kan resa eller samlas i stora grupper visade sig att det enkla går precis lika bra, det behöver inte alltid vara påkostat och storartat för att förmedla en känsla och ett material till en av världen största modebolag. Fint att se en enkelhet ”bakom kulisserna” och hur kreativ Alia kan vara med enkla medel.

 

Hoppas ni har en fin fredag, nu ska jag möta upp Lovisa och jobba vidare ett par timmar innan det är dags att ta lite helg. M

 


3 kommentarer3 kommentarer om “Avkoppling, H&M hållbarhetsarbete och ett vackert Åhus”

    Saknar så dina gamla inlägg med outfitbilder, inredning, hemmahäng-foto osv.

    Svara

    Åh jag ska blir bättre på det, har haft mycket jobb men det kommer mer sånna inlägg <3

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här