Det förekommer cookies på mathilda.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på mathilda.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

En favorit i repris – Magnolia

12:14 | februari 7, 2019

Jag har fått många frågor kring magnolia och hur jag får den att blomma ut så jag tänkte att jag skulle ge mina bästa tips nu när det är säsong för denna underbara blomma. Jag har ett stort intresse för blommor och det finns få saker här i världen som får mig att bli så glad som när jag får ett blombud eller får gå till min favorit florist och köpa med mig helgens bukett en fredag eftermiddag. Som liten växte jag upp i växthus, bland blommor och växter. Mina föräldrar hade ett av Skånes största plantage på den tiden och istället för att gå på fritids så hämtade mamma mig varje dag efter skolan och jag fick följa med till växthusen för att hjälpa till med allt från att plantera till att binda kransar. Redan då älskade jag blommor och kommer så väl ihåg hur jag sprang runt och sjöng i växthusen, mamma sa att blommorna mådde bra av sång och växte extra snabbt av sång. I dag vet jag inte riktigt om jag tror på det haha men jag har så fina minnen från denna tid och kunde inte önska mig en bättre uppväxt än att få springa runt fritt på landet bland blommor och blad.

Magnolia ser vi oftast i trädgårdar som träd eller buskar men i utvalda blomsterbutiker finns det i perioder magnolia på snitt och vem vill inte ha denna underbara blomma i hemmet som en inredningsdetalj. Jag har några få favorit blommor som står varmt om hjärtat och magnolia är en av dem. Jag vill nog säga att jag har en hatkärlek till magnolia, den är lite för dyr i handeln och det är inte alltid att man får den att blomma så vackert som på bilden men några av mina bästa tips har fått de flesta kvistarna att blomma ut.

1.Snitta alltid om kvistarna när du kommer hem, oavsett om dem fick ett färsk snitt i butiken är det viktigt att snitta om den man kommer hem. Kvistarna är oftast lite tjockare och svåra att snitta ett 3 centimeters diagonalt snitt så jag brukar alltid banka och krossa kvisten för att den lättare ska kunna suga upp vatten.

 2. Varmt vatten! Jätte varmt vatten, gärna så varmt som du kan få i kranen. Många är rädda för att ha för samt vatten men just magnolian och alla snittblommor på kvist behöver rejält med varmt vatten för att de täta fibrerna ska kunna suga upp vattnet.

3. Snitta om och byt vatten var annan dag, detta är viktigt för att magnolian ska få tillräckligt med ny näring för att blomma ut. När den väl bar blommat ut kan den stå upp mot två veckor om man har tur.

Med dessa 3 enkla tips ska ni alla lyckas att få den rosa lilla dröm att titta fram <3


6 kommentarer6 kommentarer om “En favorit i repris – Magnolia”

    Mycket vacker blomma! Ska skaffa en likadan till min lägenhet. 🙂 <3

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här