Det förekommer cookies på mathilda.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på mathilda.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Ett par viktiga mål, helsingborg och sommaren som äntligen kommit.

11:28 | maj 26, 2020

Hej fina ni! 20 grader och sol, som vi längtat! Att äntligen få ta fram sommarklänningarna och vakna av att solen lyser in igenom gardinerna på morgonen kom inte en dag för sent. Jag hade en fullspäckad veckan förra veckan och tog även en välförtjänt ledig helg som jag spenderade med familjen i Åhus. Innan helgen kom var jag i Helsingborg i ett par dagar, hade ett par möten och lämnade den vackra lilla staden med lycka. Det jag jobbat på i nu 6 månader är äntligen klart och vi kan nu inom det närmaste veckorna kunna erbjuda bostäder till kvinnor runt om i Sverige som behöver en bostad som levt i en relation med våld eller har bott på en jour ett tag och är redo att börja om sitt liv. Jag är så tacksam för hur jag blivit bemött och hur tillmötesgående alla varit, att se att samhället vill hjälpa samhället och att vi gör det vi kan för att hjälpa gör mig så otroligt tacksam och glad. Mer om detta lite senare i vecka.

Veckorna går snabbt och snart är det midsommar, efter midsommar är min plan att bosätta mig resten av sommaren i Åhus. Denna sommar blir inte riktigt sig lik men jag är glad att jag har familjen i en av Sveriges mysigaste sommarstäder så mig kommer det inte gå någon större nöd på. Vi får hoppas för alla att vi får en fin sommar i år då vi antagligen kommer att vara tvungna att semestra på hemmaplan. Jag tittar på att hyra ett litet hus på Österlen en veckan men ut över det kommer jag vara hemma och jobba ikapp inför hösten. Just nu håller mina fantastiska IT killar på att jobba fram en ny platsform och forumet, uppbyggnaden av stiftelsen är klar och vi börjar hitta rutin inför allt som ska göras och drivas i höst. Allt har gått så snabbt och framför allt det senaste året, lätt att glömma att stanna upp och reflektera ibland och det är något jag måste bli bättre på. Stanna upp, titta tillbaka och inte rusa fram. Vara tacksam för det man klarat av och gjort, min egen resa har på något sätt försvunnit i allt jobb men jag har utvecklats så mycket. Kan knappt titta tillbaka ett år och se var jag var, hur jag mådde och var jag var i livet men efter att man varit så långt nere som man kan komma i sin eget hål och sen lyckas ta sig upp – ger en energi och sån kraft. Jag har skrivit det förut men reflekterade lite extra nu när jag skriver.

Njut av det fina vädret i veckan fina ni, nu ska jag sätta mig i solen och äta lunch innan det är dags för nästa telefonmöte och teams möten. Love M

Vackra helsingborg, hade totalt glömt hur vackert här var. Utsikten från trappan är så vacker!

Kommer bli fler besök i Hbg i framtiden, ser framemot att spendera mer tid här.

Glad efter ett möte med bokförlaget, nu blir det en sommar framför datorn och försöka färdigställa allt material.

Möte efter möte, blev ett par hektiska dagar i Helsingborg. Var så många år sen jag var i Helsingborg senast, hittade ett par mysiga cafe/restauranger och spenderade dagarna i största del på Mollberg.

En liten italienare runt hörnet, kan vara en av de bästa carbonara jag ätit i Sverige. Är ni i Helsingborg måste ni besöka denna lilla pärla – Olssons skafferi.

Sista dagen i Helsingborg kom pangvädret, satt ute ett tag och jobbade och njöt av utsikten. Så vackert.

 

Caesarsallad, skulle kunna äta det 7 dagar i veckan. Och speciellt denna, från Kigo. Blev också en favorit under dessa dagarna.

 

Sen kom helgen och jag fick kvalitetstid med Alia <3

Har äntligen hittat ett gym i Åhus där jag trivs, skönt att hitta rutinen för sommaren då jag kommer spendera resten av sommaren nere i Åhus. Efter gymet blev det ett par timmar på stranden, ljudbok och en tupplur.

Slängde på mig en sommarklänning inför kvällens middag med familjen. Kanske inte den bästa bilden men denna klänning är en riktig sommardröm. Långklänning i tunt härligt material med en enkel puffärm och små vita prickar. Från By Timo.

By Timo

Ni är ett par som frågat om dessa små hus på stranden, haha ja dom är väldigt små och är alltså inte stugor utan strandhyttar. Dessa går i arv och säljs aldrig inprincip, där förvarats solstolar och annat man kan tänka sig vilja ha på stranden för att slippa ta med sig all packning varje dag.

Premiär lunch i solen med Alia och Henrik på Absolut Home. För er som inte varit här tycker jag absolut att ni ska åka hit för en lunch i den magiska trädgården.

Absolut Home.

Efter lunchen promenerade vi ner till hamnen och åt den första Otto glassen för i år.

JM Athletics gym i Åhus, äntligen ett gym som passar mig med bra yter och vikter.

Lördagkväll på stranden, ja det blir som vanligt ett par promenader på stranden här nere. Blir också ett par bilder, kan inte få nog av denna utsikt och som jag förstått även från er så ger det ett sådant lugn och inte bara för mig utan även för er <3


9 kommentarer9 kommentarer om “Ett par viktiga mål, helsingborg och sommaren som äntligen kommit.”

  Jag har varit väldigt lite nere i Skåne men väl sett Höllviken och Skanör några gånger så dessa hytter är jag bekant med.
  Onekligen vackert där nere, helt annat än Stockholm.

  Svara

  Kärnan i Helsingborg är jättefint.
  Har man extra tid över så ska man passa på att ta färjan över till helsingör, där är det med jättefint.

  Svara

  Så himla kul med Mollbergs och Helsingborg! Jag och min kompis ska nämligen bo där i sommar på vår semester. Om du har några tips vad gäller restauranger i Helsingborg (förutom Olssons skafferi då 🙂 samt saker vi inte får missa får du gärna skriva dem!
  Vill även passa på att hylla det fantastiska arbete du gör. Sådan inspiration <3

  Svara

  Ser heeelt fantastiskt ut. Vilka vackra bilder. Jag tycker verkligen om dina inlägg med mkt bilder på mat och sevärdigheter. Fin sommar och ta hand om dig.

  Svara

  Kan du inte skriva ett inlägg om din sommarstil? 😁🥰

  Svara

  Åh, så fint det ser ut. Måste åka dit till sommaren!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här