Det förekommer cookies på mathilda.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på mathilda.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Helgen i sin lugna ro och ”glädjejakt” och första advent.

18:44 | december 2, 2019

Måndag igen och veckan sprang iväg. Min vecka gick lite fortare än vanligt, tror det kanske berodde på att jag behövde landa, stanna upp och reflektera. Det har hänt så otroligt mycket på kort tid för mig vilket gör att det ibland känns som att tiden går extra fort. Ett avslutat projekt kommer alltid med en viss känsla ut av tomrum och tomhet, ni vet när man jobbat hårt för att komma i mål och när man väl är där glömmer man lätt bort att stanna upp och andas och klappa sig själv på axeln över att man nådde sina mål. Ja lite så var det för mig förra veckan men istället för att se det som ett mål så valde jag att se det som en nystart, en nystart på många plan. Jag tog helgen som den kom och laddade upp mig själv inför veckan som kommer då jag har mycket att göra, många lösa trådar som ska flätas samman och tanken på att julen snart är här är det bara att djupdyka.

För ett par månader sedan när jag hade svårt att hitta livsglädje och såg i största del dagarna som dagar att överleva istället för att uppleva och leva sa en kvinna till mig – gå ut på ”glädjejakt”. Hon menade att jag skulle gå ut och ta dagen som den kom och söka efter det jag tyckte var roligt, det jag ville och hitta glädje i de små sakerna som betydde något för mig. Jag tänkte på att det vet jag väl redan men lyssnade på henne och begav mig ut. Den dagen hittade jag tillbaka till mig matlagningsglädje som tyvärr hade bleknat bort de sista året. Jag tog mig till nya matbutiker, gick mest runt och tittade och plockade på mig allt jag kände för. När jag kom hem satte jag igång musik, tände ljus och började laga min första middag till mig själv i min nya bostad som inte alls då kändes så mycket som mitt hem. Sakta men säkert kommer jag påminn själv le, dansa runt och ljunga högt med musiken på högsta nivå. Sagt men säkert började jag hitta tillbaka till mig själv, hitta glädje och bygga mitt egna hem med kärlek, matlagning och närvaro.

Sedan dess har jag försökt att se alla mina dagar som en enda stor ”lockojakt” för att hitta lyckan i mig själv genom att lära känna mig själv, vem jag är och vad jag vill. Likaså denna helgen, inga storartade planer utan tog helgen som den kom och gjorde det jag ville, kände för och mådde bra av. Jag vill dela med mig av detta tankesätt för att jag lyckades att ta mig upp, upp och vidare från ett trauma, tappad livsglädje och tro på mig själv genom att bland annat tänka positivt och försöka hitta vägar att ta mig upp igen genom mig själv. Självklart har jag fått stöd och stöttning men det största jobbet har jag gjort själv, med mig själv för ingen annan än en själv kan göra förändringen och hitta tillbaka till glädjen och dess innebörd. När ni känner er ledsna, låga på energi eller gått igenom små eller stora trauman, testa att gå på ”glädjejakt” och sök glädjen i det du tycker om och väck din egna lycka igen.

Började helgen med att följa med Linn till stallet och det var nog höjdpunkten på hela helgen. Finns inget som får mig så lugn och närvarande som när jag sitter på en häst ute i skogen och en dag som denna var det såklart oslagbart.

Haha ser ut som en liten ihopkrupen tonåring men ni ser lyckan i det där leendet, ville aldrig att rundan skulle ta slut trots att jag frös fingrarna av mig.

Som taget ur en julfilm, de små åsnorna skrämde dock livet ur oss när dom satte igång.

Efter rundan åkte vi inom Eldtomta, ett litet cafe på vägen hem och satte och vid brasan en timme med te och första glöggen.

Ett litet tips och en av mina favorit mataffärer i stan. Här kan jag gå i timmar och slutar alltid med att jag har med mig massvis av Italienska delikatesser som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med.

Butiken ligger nere i en källare på Birger Jarlsgatan, där hittar ni inte bara de bästa krossade tomaterna utan ett hav av franska ostar, chark och mycket mer.

Stockholm Ost & Chark

När jag kom hem från stallet svirade jag om lite snabbt och åkte till Elverket för att äta middag med Alia och Aron. Jag passade Puck över natten och Alia hade med sig lilla Wesley så Elverket var ett bra val då man får ta med sig hundarna.

Och jag fick äta escargot vilket är något av det bästa jag vet.

PUCKEN, tog med mig Ikes väska som hon tokälskade och sov i hela kvällen.

Sötnosen.

Söndagen började på Kampsportslabbet i vanlig ordning, älskar mina rutiner på söndagarna som börjar med träning med Fannie och gänget. Efter träningen mötte jag upp Märta för brunch och en runda på stan. Vi fastnade på akademibokhandeln och köpte på oss några böcker, Märsta tipsade om en boka som jag sen djupdök rakt in i på kvällen och kunde knappt slita mig.

Jag hade nästan glömt att det var första advent men kanske inte så konstigt tanken på hur många saffransbullar jag hunnit få i mig redan. Senare på eftermiddagen firade vi dock vidare hemma hos Ida och Granen, åt julmackor och firade första advent.

Var uppe tidigt så det blev en ganska tidig kväll för mig och jag la mig i soffan och fortsatte läsa i min bok. Såhär långt skulle jag rekommendera er att läsa den men uppdaterar mer när jag kommit lite längre in.

Måndag och jag började min dag med att åka ut till Värmdö för mitt andra möte och healing. Jag har inte hunnit berätta om mitt första möte än men tänker att jag ska berätta mer i ett annat inlägg. Vissa tror inte på healing men jag tror på att ha något att tro på, vad spelar inte så stor roll. Jag har själv upplevt healing som gav märkbar skillnad, det är svårt att återberätta utan måste upplevas men jag ska försöka sätta ord på det senare.

Denna lilla sötnosen följde mig under mitt första möte och kom även fram denna gången, scannade igenom mig och satt vid min sida. Har ni testat healing? Har ni några erfarenheter får ni gärna dela med er.


5 kommentarer5 kommentarer om “Helgen i sin lugna ro och ”glädjejakt” och första advent.”

  Hej! Du är så stark och modig. Skulle du vilja berätta vad du gått igenom och hur du tog dig ur det lite mer specifikt? Jag tror det hade hjälpt många kvinnor, mig inkluderad.

  Kram.

  Svara

  Hej Julia, jag kommer att gå närmare in på min egna historia men i dagsläget kan jag tyvärr inte gå så mycket närmare inpå. Det är pga av olika anledningar men med tiden kommer jag att kunna skriva mer och dela med mig mer. Så snart forumet jag heller på att bygga kommer upp kommer vi alla kunna dela med oss och hjälpa varandra <3 stor kram

  Svara

  Hittade din blogg nu och fastnade direkt. Så klokt och bra innehåll. Kram

  Svara

  Hej och välkommen 🙂 vad glad jag blir att du hittat hit och att du tycker det jag skriver är bra innehåll <3 kram

  Svara

  Så fantastisk; lykkejakt….!

  Det får bli mitt nyttårsforsett.

  Takk

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här