Det förekommer cookies på mathilda.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på mathilda.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Helgen och den första vårsolen

22:29 | februari 24, 2020

Hej fina ni! Hoppas ni har haft en fin helg och att veckan börjat med sol precis som för mig. Man blir så mycket gladare och piggare när solen tittar fram och vi börjar äntligen komma lite. närmare våren och en ljusare tid. Jag har insett hur mycket solen och ljuset påverkar mig, eller det påverkar nog oss alla men det har blivit så mycket mer påtagligt för mig sen jag flyttade he till Sverige igen. Jag kommer nog aldrig vänja mig vid detta mörker igen. Så idag och i fredags spenderade jag så mycket tid ute som jag bara kunde, passade på helt enkelt för imorgon kommer snön! Känns nästan lite hopplöst när det vänder på detta sätt men men det är bara väder, ingen större kris än så.

Min vecka började bra men det känns att det är sportlov, allt går lite på halvfart när många är iväg och lediga. Man får passa på att göra allt det där man inte brukar hinna med, som att skriva ett extra blogg inlägg eller nya texter. Suttit halva helgen och skrivit på ett ”lära sig älska sig själv” inlägg som kommer upp i veckan. Jag älskar att sitta i min egen värld och skriva, jag kommer till nya insikter och får ut mycket av mina tankar när jag skriver. Som en sorts terapi men inlägg som dessa tar alltid lite längre tid att skriva och jag stannar ofta upp för att reflektera och läsa vad jag skriver.

Förutom skrivande och träning i helgen var jag på en tjejmiddag hos en barndomsvän som tackade av hennes äskade lägenhet, det var dags för henne att flytta ihop med sin Calle och hon valde att tacka av sin gamla singel lägenhet. En briljant ide och ett passade tillfälle för en tjejmiddag. Vi var ett glatt gäng på 20 tjejer som åt middag på PAS D´ART. Blev inte super sent för mig, hade haft en intensiv vecka och kände hur tröttheten kom ifatt mig en fredag kväll. Även om jag idag känner att jag kan omringas av lite större sällskap så dräneras jag fortfarande av stimmiga miljöer men med vänner får jag energi så en balans och lyssna på kroppen och mående är alltid det bästa.

Hittade en solig plats som jag parkerade mig på medans jag väntade på min partner in BJJ – Selam. Vi skulle mötas upp för lunch och gå förbi Budo Fitness för att köpa en varsin GI, det är dags för oss att kicka igång BJJ igen, på onsdag har vi vårt första pass. Som jag längtat.

Tog tillvara på den lilla stunde ute och fullkomligt löpte sol. Och plockade fram min nya vårjacka, så härligt att kunna sätta på sig lite ljusare plagg nu. Jackan hittar ni här – Wakakuu

I fredags hade jag en fullspäckad dag på Kungsholmen och efter lunch var jag så trött att jag bestämde mig för att släppa allt och ta fredag lite tidigare. Jag gick förbi Seezona för att titta på vårnyheter och prata lite om kommande reportage. Håll utkik den 8 mars på internationella kvinnodagen. Mer om det senare.

Kanske inte den bästa bilden men tokälskar min nya kashmir från Pillowtalk, ska ta en bättre bild sen men måste visa färgen. Detta kan vara den finaste gröna färgen, levt i den hela helgen. Finns ingen bättre känsla än att sätta på sig en helt ny kashmir tröja! Är det några plagg jag tar extra mycket hand om är det mina kashmir plagg, gör man det kan dom hålla år efter år och speciellt om det är en lite finare kvalitet som denna. Ni hittar den här – Pillowtalk

Blev inte bara ett möte och planering utan kom ut med en ny jacka också, kunde inte låta bli när det var rea och när jag såg Petra i denna när vi åt middag förra veckan blev jag tokkär. Jag älskar ytterplagg och har kanske några för mycket men det varierar ens vardagar så mycket då vi näst intill lever i ytterplagg i detta land. Jag har jackor som är säkert 6-8 år som jag fortfarande använder.

Sen stannade jag till på ett cafe för att FaceTime med min nya lilla kärlek, jag fullkomligt smälter när jag ser henne och längtar så tills jag får träffa både henne och Joanna. Kan inte förstå att denna lilla söta nugget är joannas lilla bebis och att jag ska få följa hennes resa genom livet.

Innan det var dags att åka hem gick jag förbi Wakakuu för att hämta upp ett packet men även för att titta på deras nya kollektion och wow vad mycket fint. Vill ha hela kollektionen! Allt kommer ut i mars så vi får hålla ut lite till men den som väntar på något..

Jag och mina påsar, jag går alltid runt som en liten packåsna! Har alltid träningskläder i väskan och datorn släpar jag runt på dygnet runt.

När jag väl kom hem la jag mig på sängen för att bara vila huvudet, det skulle jag då aldrig gjort för jag ville inget hellre än att krypa ner och somna för kvällen. Jag är ingen bra på att ta power naps, jag vill bara sova vidare men plikten kallade och det var längesen jag träffade Linn så det var bara att ta sig i kragen och dra sig upp och på med klänningen.

Det var det värt alla dagar i veckan, haha Linn vet hur man styr en tjejmiddag och jag träffade några fantastiska nya människor. Det var nog meningen att jag tog mig upp och ur sängen, mer om det senare i veckan.

Lördagen spenderade jag med Ida, fantastiska Ida! Så himla glad att jag träffat denna underbara människa som tog kontakt med mig på Instagram för ett par månader sedan. Hon sträckte ut sin hand och skrev att hon hade både erfarenhet från kvinnojourer och snart färdig jurist. Vi tog en kaffe och på den vägen håller vi nu på att ta fram massa framtidsplaner och hon är nu även en del av stiftelsen. Vi spenderade halva regniga lördagen på ett cafe, jobbade och bollade idéer. När det började bli mörkt la vi ihop datorerna och fortsatte helgen. Jag gick inom Ica och köpte allt jag var sugen på, la mig på soffan och spenderande resten av kvällen med godis och serie, hemma spa och somnade tidigt.

Glada söndagsgänget! Haha älskar detta gäng och mina söndagar. Börjar i vanlig ordning på labbet och sen vidare till Sturebadet för återhämtning och avkoppling. Är så tacksam för att jag har detta just på dagar som söndagar när man ofta kan känna sig lite extra ensam. Jag trivs att vara själv idag men vissa dagar behöver man koppla bort verkligheten lite för att koppla av och detta är ett sådan ställe där jag totalt stänger allt ute utanför och försöker vara i nuet så mycket som  det bara går.

Att få mysa runt i morgonrock gör också livet lite mer avslappnat och enkelt. Nu ska jag försöka få lite extra sömn, komma in i veckorutinen och lägga mig i samma tid för få så regelbunden sömn som möjligt. Hörs mer i veckan. Xo

 


7 kommentarer7 kommentarer om “Helgen och den första vårsolen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här