Det förekommer cookies på mathilda.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på mathilda.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Nordic Knots, datenight och en mysig söndag

15:22 | februari 12, 2019

Kom precis tillbaka till kontoret efter en sen lunch och ett besök hos Engelbert, min ring har äntligen kommit. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Ringen är perfekt och passar så bra in till min lilla samling, ska visa er senare. Helgen var intensiv men trevlig, började med ett event för Nordic Knots som sedan fortsatte med middag och datenight.  På lördagen var det dags att fira Petra som fyllde 31 glada år, hon stod på stora trumman och levererade fanatiskt mat, massa rödvin och skratt. Ja ni vet hur det brukar bli när ett glatt gäng tjejer träffas på middag, dock så gör vi det allt för sällan. Söndag, bästa dagen på veckan spenderade jag mest hemma på soffan och i köket, åt godis och tittade på min nya favorit serie True detective. En väl spenderad helg med andra ord!

På fredagen var det dags för eventet jag jobbat med ett par dagar, Nordic Knots var redo för att synas och lansera i Sverige. För er som inte känner till Nordic Knots så är det fantastiska mattor, trendiga, klassiska och fantastisk kvalitet. Nordic Knots har funnit sedan 2016 men då grundare bodde i New York under dessa åren fokuserade dem på den amerikanska marknaden, där är dem störst idag. Nu har dem flyttat hem, eller inte riktigt hem till Sverige men till Europa och närmare bestämt Amsterdam. Nu är dem redo att fokusera på Europa och så klart Sverige då grundarna är här ifrån, ska blir så roligt att få hjälpa dem att synas på olika sätt. Det är extra roligt att jobba med människor och varumärke som man tycker lite extra om.

Eventet skulle vara intimt och genuint så då valde Nordic Knots att ha eventet hemma i deras övernattningslägenhet i Stockholm. Vilket var en fantastisk ide, speciellt när man har ett så här fint hem.

Dessa godingar kom förbi på ett glas. Jag hade precis köpt en ny kostym på Rodebjer som passade perfekt till kvällen, dock ser jag lite ute som en mindre hus på denna bilden men ska visa lite bättre bilder senare. Älskar dock modellen och färgen, den perfekta kostymen som går att bära som en udda kavaj eller som sett.

Nordic Knots har även super fina och mysiga filtar, jag har själv två gråa hängandes på sofforna där hemma.

Gänget bakom Nordic Knots, underbar människor! Vill ni titta närmare på mattorna hittar ni dem här – Nordicknots

En av mina absoluta favoriter, den vita och gråa rutan. En lite mer vågad och en lite enklare. Inom kort kommer det även att komma in riktigt fina fluffiga mattor i färgerna kaffe och oatmeal, det är säger jag gärna pryder mina golv med.

Efter eventet mötte jag upp mitt hjärta för vår datenight. Jag och A har som tradition att ha datenight ungefär en gång i månaden, viktigt att ses på tuman hand då och då förutom hemma i köket eller vid frukosten – det får kärleken att aldrig brinna ut.

Om ni kommer ihåg så tog A mig en magsik datenight på Sri Lanka och den var svår att toppa haha men det var kanske meningen, den kvällen kommer jag aldrig glömma. Hur som helst så var det min tur och jag hade sen ett par veckor tillbaka bokat ett bord på ICHI på söder.

En lite annorlunda matupplevelse, förutom att jag inte varit på söder på ett par år så hela upplevelsen lite ny och avslappnad. ICHI är en japansk restaurang med fantastiska smaker, ni bör boka ett bord.

Som sagt så var maten fantastisk men vill man ha lite fart och fläng, en snabb middag och känna pulsen och suget av att gå vidare är inte detta mitt första val. Det är en lugn restaurang med lite känslan av att kliva innanför dörrarna på en japansk resturang i NY. Middagen tar minst 2,5 timme så boka inte på för mycket planer efter. Jag skulle vilja säga att det är den perfekta restaurangen för matälskare och par, dejt eller vänner spelar ingen roll men det blir mycket fokus på mat och ditt sällskap. Så mysigt!

Vi fick en rad olika rätter, menyn är redan satt så det är bara att luta sig tillbaka och vänta in rätterna. Här fick vi en klassisk japansk dessert, is med torkade bär och smaksättning.

Det bästa med restaurangen förutom maten och personalen som var 10 poäng är att menyn inte är så dyr – för 670 kr få ni en hel avsmakning meny.

Lördagen blev lugn och skön, ett pr timmar i soffan och sen klädde jag på mig och promenerade till Plan & Form för att hämta ett sidebord vi var sugan på att köpa så jag fick låna hem ett över helgen för att se att det passade och för att välja och vraka mellan alla färger. Det blev inte gult, det är lite för vågat för oss men det blev en lackad skiva i en all brun färg. Det kommer bli så snyggt, ni får se sen.

Sem var det dags för födelsedags middag hemma hos Petra, tjejmiddag för hela slanten.

Alla favoriter samlade på en och samma plats, ibland får jag nypa mig i armen för att förstå att jag är hemma och har alla dessa underbara vännerna. Jag är så tacksam och glad för att vi är ett så stort härligt gäng tjejer som umgås, det är livet!

Petar, wow hon ha verkligen blivit en lite kock. Vilken mat hon levererade, först ut hade hon gjort en halloumi pizza med mozzarella och tomat. Till varmrätt hade hon gjort pulled pork och en rad olika tillbehör, vi åt mängder och drack rödvin till klockan blev ca 2 och då satte jag på mig kappan och promenerade hem. Glad, mätt och lycklig kröp jag ner bredvid min bättre hälft i sängen <3

Söndagen bjöd på sovmorgon i vanlig ordning. Jag har fått nya sömntabletter utskrivet men kan inte ta den mitt i veckan, blir som en levande död på dagarna om jag tar dem när jag inte kan sova ut så enligt läkaren ska jag ta dem på helgen och sova tills jag vaknar, ingen eller inget kan väcka mig då. Om det är något jag behöver är det sömn nu efter nästan ett år utan ordentlig sömn.

Efter min långa sovmorgon satte jag på mig mina nya träningskläder från Adoore, jag säger bara wow Petra vad fina dem är. Sitter som en smäck och är så bekväma! Ni har väl inte missat att Adoore har släppt en träningkollektion? Ni hittar den här – Adoore

När jag kom hem var det serie och soffan som gällde, vi satte igång True detective och mös ner oss i soffan med godis. När A gick in i sovrummet lekte jag alfapet med godiset och skrev I LOVE YOU när han kom ut. Jag var på sånt myshumör denna söndagen och mellan oss så fick han till och med några tårar i ögonen när han kom ut och såg godiset. Finaste <3

Det där lilla som sprider så mycket kärlek.

Som alla andra söndagar så älskar jag att stå i köket och laga söndags middag, just denna söndagen blev det inget super avancerat men en av mina absoluta favorit rätter, dock inte så nyttigt. Ser kanske inte super gott ut på bilden men gillar ni kyckling kommer ni älska denna rätt, ni hittar receptet här – koket.se


2 kommentarer2 kommentarer om “Nordic Knots, datenight och en mysig söndag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här