Det förekommer cookies på mathilda.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på mathilda.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Veckan som gått, Skåne och nya träningsformer.

17:19 | mars 16, 2020

Satt mig på tåget ner mot Skåne sent i fredags kväll, fick ett litet ryck och hoppade på i sista sekund. Hade planerat att åka ner söndag men bokade om och åkte tidigare. Skulle ner och föreläsa idag måndag men det blev inställt som så mycket annat pga av Corona. Ja ingen har onekligen missat hysterin kring Corona och med all rätt. Jag har inte varit så nojig och jobbat på som vanligt men har varit extra försiktig och tvättat händerna ofta såklart men sen ett par dagar tillbaka så har min oro vuxit jag har blivit rejält orolig. Inte bara pga av nyheterna och alla löpsedlar utan även vänner som bor i bland annat Italien som berättat och själva blivit drabbade, vi måste ta det på allvar och ta vårt egna ansvar på alla sätt för att inte förvärra spridningen. När jag hoppade på tåget trodde jag att jag skulle vara näst intill ensam men så var inte fallet, hela tåget är fullt och jag kan erkänna att jag fick lite panik och tänkte att det kanske vore bättre att jag stannade hemma. Man ska inte skrämma upp sig själv och andra men man ska samtidigt ta det på allvar. Jag tvättade händerna och hittade en ensam plats i bistron och där satt jag hela resan. Var ändå lite mysigt att sitta på tåget en fredag kväll med datorn och filosofera, fick hela lördagen i utbyta mot att åka sent i fredags. Sol och långa promenader på stranden lockade och jag saknar min lilla nugget så han var det första jag hämtade och åkte ner stranden, finns få saker som får mig så lycklig som stranden (det har ni nog inte missat) och att se Cognac springa fritt och vara lycklig.

Veckan som gått, ja den har varit lite upp och ner. Jag känner av andras energier så mycket just nu och trots att jag kan känna att jag har energi och är glad så tynger ibland andras mående ner mig och jag måste lära mig att skaka av det. Jag måste nog vänja mig vid detta och försöka hantera det då jag jobbar med ett tyngre ämne och får ta del av många historier och mående. Jag måste lära mig skillnaden mellan empati och sympati, jag har förmågan att gå in med hela hjärtat i allt jag gör. Jag är glad för den fina egenskapen men jag måste försöka lära mig att inte glömma bort mig själv. Förutom energier så har veckan gått med rask fart och jag har fått mycket gjort trots att hälften av alla mina möten blivit inställda pga av viruset och många som inte vågat sig in till stan. Jag hade ett möte med en fantastiskt polis som jobbar med initiativ Gryning. Jag ska berätta mer om mitt möte och om initiativet, det förtjänar ett helt inlägg och jag vill berätta så mycket som möjligt för er om detta då jag vet att många som läser och följer mig har eller är utsatta av just våld i nära relation. Denna information är ni och alla andra värda att få lite mer fördjupning i, nästa inlägg får ni veta mer om detta. Förutom massa jobb så har det varit mycket träning som vanligt och ett par skönhetsbehandlingar klämde jag in när mötena blev inställda. Min hy har tappat all lyser och min hy är så stressad, antar att mycket kommer i efterhand då jag idag lever ett liv med mycket sömn och mitt mående går i första hand. Min läkare förklarade det på ett mycket bra sätt – att bli utmattad eller vara med om ett trauma kan man se som ett tåg med följd att ett flertal lok. När tåget kör in i väggen så tar det ett tag innan alla lok kommer ifatt och även så är det med symtomen som kan komma långt efter. Som att jag fick så ont i kroppen och fysisk smärta 6 månader efter eller som nu när min extrema trötthet kommer tillbaka när jag kommit igång och jobba. Detta är något jag kommer vara tvungen att vara uppmärksam på resten av mitt liv. Lättare att hantera vissa dagar än andra men positivt tänkande gör det ofta lättare att hantera och desto mer jag får tillbaka min egenmakt desto friare blir jag i mig själv. Så med det sagt jag ville komma till att jag var hos Anna och gjorde IPL i veckan och hoppas på att få tillbaka lite lyster men den bästa medicinen trots allt är sömn, vatten och vila.

Sen har jag äntligen kommit igång med BJJ hemma igen, håller till på en liten klubb utanför stan som känns perfekt som första klubb. En av tjejerna jag kör med jobbar på Roc Brows på söder, en bryn salong som har månaders väntetid. Men Vera fixade en tid till mig i veckan och mina bryn har aldrig varit så fina! Ska visa en före och efter bild sen. Vi gjorde browlift och microblading, blev så fint resultat tillsammans. Känns skönt att slippa färga eller sminka sig, jag önskade ett så naturligt resultat som möjligt och det måste jag säga att det verkligen blev. Förutom att jag kommit igång med BJJ igen så har jag även börjat träna pilates och hade mitt första pt pass i fredags, jag kommer att köra pilates 1-2 ggr i veckan framöver på Stockholms pilates center. Amelie kommer ta sig ann mig och hjälpa mig med rörligheten, känns som att pilates är ett bra komplement till mina tyngre pass. Jag har varit extremt stel i kroppen vilket gjort att jag fått ont när jag tränar så mjuka, långa fina övningar tror jag kommer vara en bra kombination.

Hemma i Skåne har jag precis bara tagit det lugnt, gått långa promenader, lagat mat och löst böcker. Gjort exakt det jag velat och inte stressat en sekund, laddar batterierna för veckan som kommer och imorgon åker jag upp igen. På onsdag har jag ett viktigt möte som förhoppningvis kommer sätta en hel del riktlinjer framöver med både stiftelsen och vårt arbete. Nu ska jag beta igenom mailen och sen gå. en sista runda på stranden innan det blir mörkt. Ta hand om er och varandra Xo M

Hos Roc Brows på söder, så mysig salong.

Påväg till polisen och mötet med Intiativ Gryning.

Mässing dörren som på många sätt känns lite läskig men också fin på många sätt.

Hittat ett super mysigt cafe på sönder som jag lite till och från besöker, perfekt ställe att stanna till på för en snabb kaffe eller jobba en timme.

Hos bästa Anna, anna har jag gått till i så många år jag kan minnas. Vi har gjort 2 IPL behandlingar nu och märker att hyn lugnar ner sig men kommer nog ta ett par tillfällen till innan den kommer i balans igen. Ni hittar Anna här – The Perfect clinic

Vad gör ni när er hy är stressad? Alla tips är välkomna <3

Promenerade förbi en nyöppnad blomster butik och kände hur vårkänslorna pirrade till i kroppen, inte många veckor kvar tills vi kan sitta på uteserveringar och spendera helgerna ute i fint väder. Man längtar lika mycket varje år!

Efter ett svettigt och hårt BJJ pass, har hinnit med ett par pass nu och börjar känna mig allt mer varm i kläderna. Jag är helt slut när jag kommer hem efter passen, inte i kroppen men i huvudet. Träningen ger mer hjärngympa än styrka just nu men det tar sin lilla tid innan man agerar utan att tänka.

Första passet hos Amelie på Stockholm pilates center, så fina och ljusa lokaler!

Vi körde igenom kroppen i ca 40 min och mina armar skakade efter haha inte riktigt de musklerna jag vanligtvis aktiverar. Ska bli roligt att komma igång och se en utveckling av kroppen.

Lördagen spenderade vi på stranden och jag fick den briljanta ideen om att grilla korv, var inte så lätt när det blåste mindre storm men vad gör man inte för att få vara ute när solen kommer fram i mars.

Min älskade nugget, kan inte förstå att han är 9 år och att tiden gått så fort. Önskade att jag hade kunnat ha honom med mig alltid men för hans skull har han det så mycket bättre här.

Min arbetsplats idag, suttit här ute nästa hela dagen eller så länge vädret tillät sen flyttade jag in till värmen och brasan. Hade jag inte haft ett par viktiga möten i veckan hade jag stannat ett par dagar till här nere nu när Sthlm står halft still. Kanske får ta och åka ner i helgen igen.


4 kommentarer4 kommentarer om “Veckan som gått, Skåne och nya träningsformer.”

    Jag ser till att sova så mycket som möjligt, håller mig borta från socker och alkohol och är noga med min rengöring med så lite starka medel som möjligt. Då brukar min hy komma i balans igen <3

    http://johannagrahn.se

    Svara

    Åh tack, ja jag kanske borde utesluta socker ett tag trots att jag sällan varken äter socker eller dricker alkohol. Ska nog försöka byta ut min hudvård till något mildare också, tack för tipsen <3

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här