Det förekommer cookies på mathilda.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på mathilda.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Wire – min första fastighetsinvestering

17:57 | februari 16, 2020

I fredags hade jag ett möte med WIRE, främst i ärende med stiftelsen och några idéer som jag bollade med Lovisa som är en grundarna. Vi har träffats tidigare och pratat om eventuella samarbeten och jag är så glad att just WIRE tog kontakt med oss då vi delar samma värderingar, tankar och vill lyfta systerskapet. Jag ska berätta lite mer om varför just deras nätvärk och verksamhet fick mig att få upp ögonen och hyllade deras arbete.

– WIRE är en investerargrupp för kvinnor som vill investera, skapa jämställdhet, öka kvinnligt ägande och välja hållbara affärer. Dom investerar främst i fastighetsinvesteringar och samäger inom investerargruppen 2 fastigheter sedan 2018.

– WIRE INVEST ägs 100 procent av kvinnor och är 100 procent för kvinnor. Bara kvinnor får komma på träffar, och investeringarna är endast öppna för kvinnliga kronor.

 

 WIRE är en investerargrupp för kvinnor som vill investera, skapa jämställdhet, öka kvinnligt ägande och välja hållbara affärer.Vi investerar främst i fastighetsinvesteringar och samäger inom investerargruppen 2 fastigheter sedan 2018.

WIRE INVEST ägs 100 av kvinnor och är 100 procent för kvinnor. Bara kvinnor får komma på träffar, och investeringarna är endast öppna för kvinnliga kronor. Det anser vi behövs för att kvinnor ska hitta en väg in och för att det kvinnliga ägandet ska kunna öka.

Lovisa och Ellie kom på den briljanta idéen om att starta en kvinnlig investerargrupp och jag tycker att detta är precis vad som behövs. Det är en självklarhet att vi ska investera (smått som stort) lika mycket männen gör och att kunna investera tillsammans med andra kvinnor tycker jag känns extra intressant och framförallt fint att kunna äga något tillsammans med andra kvinnor. Generellt är männen fler höginkomsttagare i Sverige och det gör det också lättare för dom att investera i större projekt. Men om vi kvinnor går ihop och investerar tillsammans kan vi investera i större projekt och även i fastighetsbranschen. Detta behövs och jag blev inte bara intresserad för stiftelsens vägnar utan jag bestämde mig att gå in även privat. Så spännande, nästan lite pirrigt men nu är det gjort och det ska bli så kul att komma igång. Det var lite utanför min komfortzonen men det kändes ända helt rätt att göra denna investeringen för mig själv. Det är bara jag själv som kan trygga min egna ekonomi och vidga mina möjligheter. Oavsett om man lever i tvåsamhet eller inte så han man bara sig själv i slutänden och det är viktigt att trygga sig själv, att se till att man själv växer som människa och ta ansvar över sin egen ekonomi.

Jag kommer att gå in i en av Skandinaviens största fastighetsfond, Ambolt. Ambolt ägs idag av män men då vi tillsammans går in med 5 miljoner kronor kommer den till antal domineras av kvinnor. Där är ett par platser kvar om ni skulle vara intresserade av att investera i fonden, göra en intresseanmälan eller få mer info – Ambolt. Stort som smått, man behöver inte varken ha miljoner på kontot eller kunskap sen innan. Är det ens första investering råder jag att börja lite lägre och jobba sig uppåt. Minsta andel är 25.000 svenska kronor och det går att investera som både privatperson och som aktiebolag.

Utöver detta projekt så har WIRE 2 projekt i USA som består av 2 flerfamiljshus. Kvinnorna i investerargruppen vill investera i hållbarhet och ett spår är social hållbarhet – detta projekt är ett sådant. Där hjälper investerargruppen familjer som inte har råd att köpa ett eget boende eller svårt att få ett hyreskontrakt genom att hyra ut bostäder till just familjer som behöver. Där kan hyran vara ibland vara sen eller högre rullians på hyresgäster men dom tjänar fortfarande pengar på fastigheten och ser det som en win-win att få avkastning samtidigt som dom bidrar till samhällsnytta. Majoriteten av hyresgäster är kvinnor och att hjälpa utsatta kvinnor är precis det vår stiftelse jobbar för, trygga bostadssituationen för utsatta kvinnor. Att leva under hot eller utan en trygg bostad är något som jag tror är svårt att sätta sig in för många som alltid haft en trygg bostad. Men för dom som en dag plötsligt måste eller tvingas lämna sitt eget hem pga av våld eller annan utsatthet vet hur hela världen rasar och utan ett tryggt hem och någonstans rota sig är det svårt att bygga upp ett nytt liv eller hitta tillbaka till en trygg vardag.

Jag har pratat om det förr, att det är så viktigt att vi som kan hjälper dom som behöver och man kan hjälpa till på många olika sätt. Civilkurage är något vi alla kan bli bättre på och våga stå upp för sin egen mening, detta är något vi alla kan göra oavsett hur livet ser ut, vad vi jobbar med, var vi bor eller vilken ekonomi vi har. Jag till exempel har möjlighet att påverka och skriva, ta ansvar genom att förmedla och göra min röst hörd. Vissa kan skänka pengar till organisationer och vissa kan stå upp i media, några kan säga ifrån och några kan hjälpa till fysiskt men vi alla kan bidra med något, smått som stort. Idag är jag mer än tacksam att jag har en blogg och sociala kanaler för att just inte bara visa mitt liv ur en dagbok utan för att jag kan berätta mina erfarenheter, kunskap och vetskap som kommer kunna göra skillnad och det förgyller mitt liv mer än alla resor, väskor eller ytligheter.

Mitt nästa steg blir alltså att investera i hållbarhet och i projekt som jag hoppas kunna hjälpa andra samtidigt som det tryggar mitt eget liv. Jag fick en chans att börja om och den chansen tog jag, jag säger inte att det varit lätt men jag kämpar för mig själv och för alla andra kvinnor som är eller har varit utsatta. Jag vill inte bara förmedla vad som är verkligheten och hur våldet kan se ut utan jag vill också visa att det går att hitta ny kraft, det går att bygga upp sitt liv på nytt och den kraften som kommer när man ”kommer ut på andra sidan” ska man ta tillvara på. Idag jobbar jag hundra procent med mig själv för kvinnor och för ett bättre samhälle.

Det var längesen jag skrev men åter igen, tillsammans blir  vi starkare och tillsammans gör vi skillnad <3

Hoppas ni har en fin söndag och att även ni kanske blev lite inspirerade till att investera för er själva, kvinna till kvinna och stärka vårt eget ägande i olika former. Xx

 


0 kommentarerLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här